На ПАТ «Волинь-Цемент» почали спалювати сміття

Голова Квасилівського селищного осередку Української Народної Партії Павло Дутко дуже сумнівається в тому, що технологія спалювання побутового сміття, яку вело ПАТ «Волинь-Цемент» є безпечною.

«Керівництво «Волинь-Цементу» запевняє, що шкідливі речовини згоряють і розкладаються у печах. От тільки перевірити правдивість їх слів жодної можливості немає», – зазначив він, адже в Україні сьогодні не існує жодної лабораторії, яка б могла виміряти вміст шкідливих речовин, зокрема – діоксинів, на виході з труби».

Дутко зазначив, що і до фільтрів, які стоять на підприємстві, є питання, адже в Квасилові – селищі, що знаходиться найближче до підприємства, – люди, прокинувшись зранку, вже не один раз виявляли велику кількість цементного пилу на своїх подвір’ях. «Керівники ПАТ «Волинь-Цемент» на це лише винувато розводять руками», – розказав представник УНП.

«Влада Рівненщини уже зараз задоволено передбачає зменшення собівартості виробництва цементу на підприємстві внаслідок переходу на використання сміття в якості палива. Але чи не надто дорога ціна такого здешевлення? Адже мова йде про здоров’я багатьох тисяч мешканців області»,сказав Дутко.

Він навів приклад Маріуполя. Повітря цього курортного міста офіційно вважається найбруднішим в Україні, адже саме там знаходяться найбільш екологічно небезпечні металургійні підприємства. Від раку легенів у Маріуполі помирає кожна п’ята людина. Якщо порахувати дні минулого року, коли густий смог, переповнений отруйними речовинами, накривав місто, то вийде більш, ніж півроку. У такі дні з’являтися на вулиці дуже небезпечно. Так от, наприкінці минулого року понад 10 тисяч маріупольців вийшли на екологічну акцію протесту захищаючи свої права на безпечне для життя і здоров’я середовище. Як наслідок, особливо шкідливі цехи підприємств закрили задля покращення їх очисних систем, а міськрада ухвалила програму, згідно з якою зменшення викидів в атмосферне повітря у місті протягом найближчих років планують скоротити на 40 відсотків.

«На щастя, Квасилову сьогодні ще далеко до Маріуполя. Але досвід впливу на владу і активізації громадянської свідомості переймати таки варто», – підсумував Павло Дутко.

Довідково. Як повідомляє сайт здолбунівських новин zdolbuniv.com з посиланням на працівників підприємства, на ПАТ «Волинь-Цемент», що знаходиться недалеко від Квасилова, розпочали спалювання побутового сміття, використовуючи дане нововведення як альтернативу газу та вугіллю. У середині квітня «Волинь-Цемент» планує уже повноцінно використовувати таку технологію.

Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image