Луганський окружний адмінсуд не задовольнив позов УНП по мові

Луганський  окружний адміністративний суд відмовився задовольнити  позов голови обласної організації Української народної партії Валентина ТКАЛИЧА щодо використання російської мови в області через „не аргументованість позову”. Слухання відбулося 20 липня і тривало 10 годин поспіль – повідомили в Луганській УНП.

ТКАЛИЧ  розказав, що на другому засіданні у цій справі замість судді О. СОЛОНІЧЕНКО, яка вела перше засідання, головувала суддя К. ПЕТРОСЯН. „Жодного клопотання позивача нова суддя не задовольнила, хоча всі клопотання представника облради ухвалювалися по-стаханівськи”,розповіли вУНП.

„Розгляд  справи не залишав ніяких шансів на справедливість і неупередженість  суду”, – наголосив голова Луганської УНП. Він розказав, що впродовж 10 годин  суддя демонструвала „повне незнання державної мови, її стилістики та граматики, суцільне калькування російської мови та брутальну упередженість у діях”.

„І  це, при розгляді доленосного питання: бути чи не бути українській мові в  луганській області?”, – обурився голова обласної УНП. „Це ганебне рішення має на меті не тільки ввести в діловому обороті вільне використання російської мови, але й відвернути нашу молодь від української мови та літератури”, – підсумував ТКАЛИЧ. Він додав, що „як тільки суд офіційно передасть рішення, ми готуватимемо апеляцію”.

УНП, Новини з областей, Луганська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image