Луганська УНП привітала з ювілеєм однопартійців – колектив козацької пісні «Жайвір»

Луганська обласна організація Української  народної партії привітала своїх однопартійців — співочий гурт «Жайвір», який днями відсвяткував 10-річчя творчої діяльності – та побажала побратимам козакам-уенпістам лицарського здоров’я, дзвінкого багатоголосся і творчого багатоліття!

«Примітно, що ювілей колективу співпав з Днем села, в якому живуть і працюють учасники гурту – активісти районного осередку УНП. Це село Можняківка Новопсковського району Луганської області»,— повідомили в обласній організації.

Як  розповів голова Новопсковської районної організації Української народної партії Василь КАПЛУНОВ, цей співочий чоловічий гурт утворився в 1999 році під керівництвом активіста УНП, акордеоніста-віртуоза Віктора Ковальова. Оскільки перші пісні були на козацьку тематику, то назвали гурт спочатку «Можняківські козаки», а згодом — «Слобідські козаки».

«Але  в районі,— додав партієць,— мов гриби після дощу, стали утворюватися різні гурти з назвою «козаки», тому з легкої руки Людмили Ковальової (також активістка УНП), дружини керівника гурту, співаки стали називати себе «Жайвором».

«З того часу минуло 10 років, протягом яких змінювався склад колективу. Та незмінним залишився репертуар – українська пісня,— зазначив голова районного осередку.— Це основна риса нашого гурту, яка вирізняє «Жайвір» від інших двомовних колективів».

За  словами Василя КАПЛУНОВА, «репертуар гурту досить широкий: це народні та сучасні українські пісні, жартівливі і серйозні, відомих в Україні піснярів і місцевих авторів. Та основною в репертуарі є козацька, патріотична тематика. Також багато пісень і про сучасних козаків – солдатів Збройних Сил України та прикордонників».

УНП, Життя партії, Луганська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image