КУШНІРУК порадив, як збільшити надходження до бюджету

«Невелике у порівнянні з  очікуваним зростання  надходжень до бюджету  свідчить про неефективність існуючої податкової системи»,— вважає експерт з економічних питань, член Центрального Проводу Української народної партії Борис КУШНІРУК. Він стверджує, що «в умовах браку власних товарів, кризової ситуації на ринку праці, рівень податків має бути нижчим, ніж в умовах економічного зростання і стабільності, а головне — порядок сплати податків повинен бути простим і зрозумілим».

«Попри те, що Україна потрапила до двадцятки європейських країн з найвищими податками, надходження до бюджету майже не зросли»,— констатує КУШНІРУК, посилаючись на результати рейтингу «РІА-Аналітика». Причину цього він вбачає в тому, що «великий бізнес має змогу ховати прибутки в офшорах, а малий підприємець, з якого намагаються взяти більше податків, намагається оптимізувати витрати».

На  думку представника УНП, «реальне зростання  бюджетних надходжень можна досягти  лише за умови спрощення процедури сплати податків та умов ведення бізнесу. КУШНІРУК вважає, що «доцільним також було б надати дозвіл відносити на витрати інвестиції у засоби виробництва».

Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image