Кримчанин на Майдані: «Я приїхав і ніякого екстримізму тут не бачу»

Олександр Кравченко приїхав на Майдан лише цього тижня. Він кримчанин, із Сімферопольського району. Його відмовляли від поїздки друзі, але він поїхав. Нині разом з волинськими побратимами з Української Народної Партії він чатує наметове містечко.

- Як ти вирішив поїхати на Майдан?

Сам я родом із Сімферопольського району, працюю під Ялтою. Чотири тижні працюю, тиждень відпочиваю. Наступного тижня поїду додому. Я місяць відроблю, якщо наші не переможуть, то я ще приїду. З'явилась можливість, тому і приїхав. Прийшов до Кримського Штабу національного спротиву, який  знаходиться у приміщення Кримської організації УНП у Сімферополі. Сказав, що я хочу поїхати на Майдан. Дали мені адресу, розповіли як дістатися. Давали гроші на дорогу, але я відмовився. Приїхав, щоправда заблукав. Погуляв трішки Києвом.

- Як тебе, кримчанина, зустрів Майдан?
Тут мене прийняли, з усіма познайомився, були дуже здивовані, що я з Криму.
Приїжджаєш сюди подихати вольним повітрям. У мене одні емоції, просто немає слів. Я навіть не очікував, що приїду і таке буде. Бачив тут одного земляка. Поки більше не бачив. Але це тут у таборі, напевно ще десь там є їх багато.

 - Як поставилися до того, що ти їдеш на Майдан твої друзі, рідні? Відомо, що у Криму досить потужна анти-майданівська пропаганда.

Щодо пропаганди так, справді. Уздовж доріг висять бігборди, які жахають екстримізмом. По місцевому телебаченню крутять ролики в яких Майдан виставляють у дуже негативному світлі. Зрозуміло, що друзі відмовляли. Мама, до речі, не знає. Знає лише її чоловік, ну вона не з моїм татом живе. Я попередив його. І мої колеги відмовляли «Не їдь». А коли я вже подзвонив, що їду казали «Нікуди не лізь, щоб тебе не прибило». Я приїхав і ніякого екстримізму тут не бачу. Бачу лише тепло і приязнь не знайомих мені до цього дня людей.

- Ти сказав, що наступного дня повернешся до Криму. Розповідатимеш там про те, що тут побачив?

Обов'язково, всім кого знаю, буду розповідати про Майдан. Всім, хто почую, що будуть казати неправду за Майдан. Бо я коли їхав сюди на потязі був невольним слухачем однієї розмови, але втрачатисяне став. Один чоловік каже іншому «Тут на Майдані усі бомжі». Інший питає «А ти там був?» — «Не, не был, но я уверен в этом». Отакі от розмови. І мені серце від цього болить. Реально, я лише на вокзалі бачив бомжа. Тут бомжів немає. А тут — різні досить успшні люди. То бізнесмен, то якийсь директор, то ще хтось. Бомжів тут немає. Тут дуже привітні люди, приємна атмосфера.

Крим

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image