КРИМ. УНП судитиметься з Сімферопольською міськрадою за сприяння проведенню «Русского маршу»

Кримська організація Української народної партії судитиметься з Сімферопольською міською радою за те, що та не заборонила проведення «Русского маршу». «Відповідач – орган місцевого самоврядування, до якого поступила заявка на проведення масового заходу, не скористався своїм правом на звернення до суду в порядку ст.182 Кодексу адміністративного судочинства, для унеможливлення проведення провокаційних заходів, а відтак своєю бездіяльністю, ставить під загрозу соціальну стабільність, попередження заворушень, життя та здоров’я населення»,— йдеться у відповідному позові УНП.

УНП нагадує: «Російські націоналісти в Україні анонсували проведення 4–5 листопада 2011 р., з нагоди дня Російської єдності «Руського марша» в Києві, Одесі, Севастополі, Донецьку, Луганську, Сімферополі та інших містах України». Однак «діяльність низки організацій, які є ініціаторами «Русских маршей», заборонена в РФ за їх екстремістський характер»,— наголошується у Позові.

З огляду на це, УНП вбачає у намірі провести «Русский марш» загрозу стабільній політичній ситуації у низці регіонів України, зокрема і в Криму, через можливі провокації на національному ґрунті. Відповідно, УНП звинувачує міську раду Сімферополя у бездіяльності і небажанні зупинити провокацію.

УНП, Крим

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image