Костенко переконаний, що розслідування Єврокомісії щодо «Газпрому» сприятиме перегляду газових угод-2009

«Антимонопольне» розслідування Єврокомісії щодо «Газпрому» сприятиме перегляду газових угод-2009 в Стокгольмі на користь України, за умови подання судового позову українською владою», – заявив член Комітету ВРУ з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, лідер Української народної партії, один з лідерів «Нашої України» Юрій Костенко. ЗМІ повідомляють про активізацію розслідування Єврокомісії, яке офіційно розпочалося в вересні через порушення «Газпромом» антимонопольного законодавства ЄС.

За словами політика, «умови газових угод-2009 на 100% підтверджують три звинувачення Єврокомісії, які було офіційно висунуто на адресу «Газпрому» в межах «антимонопольного» розслідування». КОСТЕНКО нагадав, що Єврокомісія ставить у вину «Газпрому» зловживання монопольним становищем в країнах Центральної та Східної Європи, куди компанія експортує від 60 до 100% газу, у створенні перепон для диверсифікації постачання енергоресурсів в ЄС, нав’язуванні завищених цін на газ, які було необґрунтовано прив’язано до цін на нафту».

«Правоту звинувачень Єврокомісії Україна могла б документально підтвердити в Стокгольмському суді по кожному пункту, спираючись на власний досвід «газових» стосунків з «Газпромом», – прокоментував ситуацію політик. – Приймаючи до увагу широку кампанію в європейських ЗМІ щодо агресивної політики «Газпрому», і європейська суспільна думка, і міжнародний суд були б на боці України щодо перегляду газових угод-2009». На його думку, «судовому перегляду умов постачання та формули ціни російського газу для України в Стокгольмі заважає одне – відсутність в української влади бажання та політичної волі захищати національний інтерес».

Юрій Костенко

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image