ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. УНП провела акцію «МАСОЛ пішов – і влада піде!»

18 жовтня в Івано-Франківську активісти Української народної партії провели акцію «Масол пішов – і влада піде!» — як нагадування про студентське голодування у жовтні 1990-го, наслідком якого стала відставка тодішнього голови уряду Віталія МАСОЛА.

В імпровізованому наметовому містечку на Вічевому майдані учасники заходу пропонували мешканцям та гостям міста доповнити список «достойників», яким потрібно піти вслід за Масолом, щоб Україна, за словами  заступника голови Івано-Франківської обласної організації УНП Ярослава СВЕЛЕБИ, врешті стала могутньою та процвітаючою і якомога швидше змогла інтегруватись до Європейського співтовариства».

До участі в акції запросили безпосереднього учасника «революції на граніті» Олега УЩЕНКА, який розповів про події 1990 року. Активісти УНП розповсюдили листівки про два тижні студентського голодуваня, яке заклало наріжний камінь у здобуття Української Незалежності.

Організатори наголосили на просвітницькому характері акції. «Тепер, коли міністром освіти і науки, молоді та спорту є Дмитро ТАБАЧНИК і з підручників історії нашої держави викидаються цілі розділи, присвячені національно-визвольній боротьбі українського народу, а натомість вводиться інформація про судимості «гаранта Конституції», такі акції є вкрай важливими, – говорить член Центрального проводу УНП Дмитро ЧУЙКО. – Тим більше, що від російських керівників ми дізнаємося про те, що перемогу у радянсько-німецькій війні СРСР здобув виключно завдяки російському народу, а Крим Україні подарував Микита Хрущов».

«Тож без подібних акцій ми невдовзі можемо дізнатися про те, що й незалежність Україні подарувала Москва (чи то Єльцин, чи то Горбачов), ніби не було багатовікової боротьби, особливо кривавої у ХХ столітті, ніби не було Січових стрільців, вояків УПА та холодноярців, дисидентства і передвісника здобуття державності – студентського голодування в Києві», – підсумував Дмитро ЧУЙКО.

Івано-франківська область, УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image