Дніпропетровська УНП виступила на захист опозиційної газети «Лица»

Дніпропетровська організація Української народної партії звернулася до Генеральної прокуратури з вимогою покласти край незаконним діям Кіровської районної у місті Дніпропетровську прокуратури щодо редактора опозиційної газети «Лица», Олени Гарагуц, яка своєю послідовно-демократичною позицією здобула заслужений авторитет.

Коментуючи ситуацію, голова обласної УНП Анатолій Сокоринський пояснив,  що Кіровська прокуратура погрожує  п.Гарагуц карною справою через  донос скандально-відомого журналіста  та бізнесмена Бориса Філатова, якому не сподобалося, що газета «Лица» критикувала його діяльність.

На  думку голови організації, ця провокація органічно вплітається у загальний  курс регіональної влади на придушення свободи слова.

Народник  підкреслив, що Філатов міг звернутися до комісії з етики при НСЖУ або позиватися у цивільному процесі, захищаючи честь, гідність, та ділову репутацію, проте кримінальна справа за статтю – це, однозначно, утиски свободи друку, тим більше, що Кіровська прокуратура вчинила низку порушень закону.

«По-перше, газета знаходиться в іншому районі міста і Кіровська прокуратура взагалі не мала права щось робити. По-друге – наголосив політик – прокуратура вимагає від п.Гарагуц передати авторські матеріали, використані при підготовці статей. Такі матеріали є приватною власністю авторів і редактор не має права їх конфісковувати на користь прокуратури. Крім того, в цих матеріалах містяться імена інформаторів, які, згідно чинного законодавства, можуть бути розкриті лише за рішенням суду».

Голова  організації висловив підозру, що цю провокацію не випадково організовують  через Кіровську  прокуратуру, бо вона знаходиться у приміщенні, яке належить бізнесменові Г. Корбану, якого теж критикували у тих же статтях, що й Філатова.

На  думку УНП, така ситуація несумісна з принципом незалежності прокуратури.

УНП, Дніпропетровська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image