Активісти Луганської УНП вшанували пам′ять Йосипа СЛІПОГО

Днями активісти Луганської УНП взяли участь у вечорі пам'яті, присвяченому предстоятелю Української греко-католицької церкви, верховному архієпископу УГКЦ, Патріарху Йосипу Сліпом, якому 17 лютого 2012 року виповнилось 120 років від дня народження.

Вшанувати пам′ять вірного сина України  в Українсько-канадському центрі «Відродження» зібралися представники української громади міста, причому не тільки прихожани УГКЦ, адже постать цієї видатної людини і сьогодні є взірцем для всіх християн України, духовним прикладом не тільки для своїх сучасників, але і для сучасних українців»,— наголошували промовці.

Вечір пам′яті розпочався з заупокійної  служби, яку провів настоятель храму  Царя Христа о. Михайло (Ющишин). Після служби отець Михайло виступив з проповіддю, у якій згадав заповіти Йосипа Сліпого та закликав присутніх дотримуватись християнських заповідей Патріарха Йосифа Сліпого.

«Постать  предстоятеля Української греко-католицької  церкви Йосипа Сліпого належить до тих постатей української історії, без яких не було б незалежної України. Він пережив найсуворіші випробування: 18 років тюрем, сибірських концтаборів  і заслань. Але це не зламало його дух – він залишився вірним своїм переконанням, завжди лишаючись християнином та українським патріотом»,— підкреслювали учасники вечора.

Багато  було сказано й про непросте, подвижницьке життя Патріарха, про безліч здобутків, отриманих завдяки постійному й наполегливому труду, про пастирську діяльність Йосипа СЛІПОГО, яку Патріарх проводив на всіх континентах світу, усюди, де були українці. «Навіть в Сибіру він залишався світлом для світу, для тисяч і тисяч християн!»,— підсумовували партійці.

УНП, Луганська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image