ЖИТОМИРЩИНА. УНП домагається перейменування вулиць Олевська

Вулиці Олевська, названі на честь радянських вождів та «героїв» мають бути негайно перейменовані. Цього від міської влади вимагають представники Української народної партії, які увійшли до ініціативної групи з перейменування.

Питання про зміну комуністичних назв вулиць уже виносилося на розгляд міської ради 3 листопада, проте тоді депутати не прийняли позитивного рішення, мотивуючи тим, що не була вивчена думка громадськості. Це стало поштовхом для проведення в місті громадських слухань.

За словами представника Олевської районної організації УНП Леоніда ПОЛОСЕНКА, з усіх присутніх на слуханнях проти перейменування виступив лише один громадянин.

«Решта ж висловилися за зміну назв вулиць Постишева, Косіора, Кірова, Петровського, пролунали також пропозиції долучити до цього переліку й вулиці Калініна, Куйбишева, Енгельса, Комсомольську»,— розповів Леонід ПОЛОСЕНКО, зауваживши, що БТІ та паспортна служба запевнили, що мешканці не понесуть грошових витрат внаслідок перейменування.

За інформацією УНП, нині необхідність зміни «радянських» назв вулиць Олевська підтримує 21 депутат міської ради, в той час, як для прийняття рішення потрібно 17 голосів.

«Ми сподіваємося, що історичну справедливість нарешті буде відновлено і українські громадяни не ходитимуть вулицями, названими на честь керманичів і гвинтиків злочинної радянської машини, на чиєму рахунку мільйони людських життів та понівечених доль»,— підсумував представник УНП.

УНП, Житомирська область

Читайте також: