ЖИТОМИРЩИНА. Олевські освітяни бунтують проти влади «регіоналів»

Більше  сорока директорів шкіл Олевського району та членів президії райкому  профспілки працівників  освіти поскаржились губернатору на «свавілля» голови райдержадміністрації, представника «Партії регіонів» Андрія ДЯЧЕНКА.

«Недофінансування галузі освіти, привселюдні негативні оцінки, залякування, погрози, небажання прислухатись до думок освітян…, психологічний тиск на працівників відділу освіти з вимогою здійснення протиправних дій… та негайного звільнення неугодних РДА керівників»,— все це, на думку авторів листа, призвело до «виникнення напруженості» у стосунках між керівництвом державної виконавчої влади та відділом освіти та «до втрати керівниками закладів освіти віри у можливість позитивних змін в галузі освіти з призначенням А. ДЯЧЕНКА на посаду голови РДА».

Під час  зустрічі з головою РДА директори  шкіл повідомили, зокрема, про невдоволення освітян скороченням виплат за 57 статтею. Вони нагадали, що «у 2008 році, на початку кризи, такі виплати становили 40% від посадового окладу, а у 2009 р.у розпал кризи – 100%», згадавши добрим словом тодішнього керівника РДА, голову Олевської районної організації Української народної партії Зіновія ФІЦА. На початку ж 2011 року, за словами директорів, у бюджет було закладено лише 30% виплат за сумлінну працю.

Серед іншого, керівники шкіл звинуватили  голову РДА у звільненні «за власним  бажанням» кількох працівників  відділу освіти, що були «неугодні» владі.

Наразі, конфлікт триває, а освітяни краю чекають допомоги у вирішенні проблем галузі від губернатора Житомирщини.

Житомирська область

Читайте також: