Закарпатська УНП вшанувала учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 14 грудня 2011 року, у День пам’яті учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС, представники Закарпатської обласної організації Української Народної Партії, вшанували жертв непоправної катастрофи, запаливши свічки пам’яті біля монументу «Чорнобильцям» в Ужгороді.

За словами представників УНП «День ліквідатора нерозривно пов’язаний з техногенною катастрофою 1986 року на ЧАЕС та мужністю тих, хто першим зіткнувся з її страшними наслідками. Всі вони є герої, які ціною власного життя врятували мільйони».

«За деякими підрахунками, свій внесок у справу будівництва саркофагу зробили близько 90 тисяч чоловік. І сьогодні, ми пишаємось їхньою мужністю, патріотизмом, стійкістю, самозреченням в ім’я майбутнього. Зокрема, Закарпатські вертольотчики були одні з перших на ліквідації катастрофи. Саме завдяки подібним мужнім крокам самовідданих ліквідаторів, їхнім титанічним зусиллям, ядерна біда відступила»,— підкреслив у своєму виступі заступник голови Закарпатської УНП Микола Нечитайло.

Представник, також зосередився на головному принципі використання ядерної енергії — безпеці та добробуту людини», і водночас наголосив на невирішеності проблем з Чорнобильською АЕС: «Доки під саркофагом перебувають сотні тонн ядерно-паливних матеріалів, тисячі тонн радіоактивних відходів – Україна залишатиметься в небезпеці».

У зверненні було відмічено ще й те, що потенціал України щодо альтернативної енергії – геотермальної, сонячної, вітрової – становить близько 15%. «І якщо посилювати цей напрям і залучати органічне паливо (спалювання відходів, зокрема від переробки сільгосппродукції), то цей ресурс можна збільшити до 20-25%». У підсумку партійці закликали припинити розвиток та розширення використання атомної енергетики на Україні, аби такої біди за жодних умов більше не повторилося.

УНП, Життя партії, Закарпатська область

Читайте також: