Якщо буде доведено, що у захопленнях в Криму був задіяний російський спецназ, то Україна має ініціювати негайне виведення ЧФ

Голова Кримської організації УНП Олег Фомушкін про ситуацію у Криму: «Спочатку я думав, що то севастопольський Беркут захопив адміністративні будівлі Ради міністрів АРК та Верховної Ради Криму. Зараз, є підозра, що то російський спецназ. Кажуть, хлопці дуже серйозно озброєні. Потрібно було одразу відімкнути захопленим будівлям світло, воду, взяти їх в облогу. Натомість туди зайшли депутати. Очевидною стає домовленість бойовиків зі спікером Константиновим».

Усі проросійські організації офіційно відхрестились від загарбників. Водночас із Севастополя завезли дуже багато автобусів з людьми. І вони зараз стоять тут, у центрі Сімферополя — наче це кримчани. Хоча насправді ми не знаємо, що це за люди.

Ще один фактор — пресу всередину захоплених будівель запустили лише російську. В українських журналістів жбурнули світло-шумову гранату.Мабуть, буде ініціюватися питання проведення референдуму щодо територіально приналежності Криму та повернення до Конституції Криму 1992 року.

Я вважаю, що на цей інцидент у Сімферополі потрібно центральній владі, новому уряду реагувати НЕГАЙНО!!!

Треба підіймати війська у бойову тривогу. Нехай Військово-морські сили України, інші підрозділи будуть нести чергування. Адже подібна ситуація — це террор.У разі, якщо буде доведено, що у захопленнях будівель був задіяний спецназ Чорноморського флоту РФ, то Україна має ініціювати негайне виведення ЧФ з території України. І це враховуючи те, що сумнозвісні Харківські угоди про продовження базування ЧФ були ухвалені з порушеннями.

А те, що вони так референдум кримський призначать ВР Криму. Його ж зараз не проведуть — завтра чи післязавтра. Треба готувати його. Поки вони його будуть, думаю, що на лаві підсудних, вже мають сидіти винні у дестабілізації у Криму, відповідати за злочини. Якщо Константинов там, то значить якась домовленість була.

Треба негайно нашому військовому керівництву відповідні заходи.

До речі, за Будапештською угодою НАТО і Росія мають гарантувати нам безпеку.

Новини з областей, Крим

Читайте також: