Вирубувати Біличанський ліс завадить лише пряме втручання Верховної Ради – Асадчев

«Лише пряме втручання Верховної Ради може завадити Київській міській державній адміністрації проводити незаконну вирубку зелених насаджень в Біличанському лісі. Новообрані депутати від Києва, які обіцяли виборцям захищати їхні інтереси, повинні об’єднатися і стати на його захист», – переконаний народний депутат ІІІ-IV скликання від Києва, голова Секретаріату Української народної партії Валерій Асадчев.

Він наголосив, що «Біличанський ліс має отримати статусу національного парку без права вирубки. А діяльність депутатів Коцюбинської селищної ради та суддів Апеляційного адміністративного суду, які сприяють дерибану лісового масиву, має бути оцінена належним чином».

«Адже незважаючи ні на публічну обіцянку Президента захистити Біличанський ліс, ні на створення окремої комісії Київради, ні на висновки Генпрокуратури незаконна вирубка продовжується», – констатував Валерій Асадчев, додавши, що «вирубку не змогло зупинити навіть порушення кримінальної справи за ч.1 ст.367 КК України «Службова недбалість».

«А поки що складається ситуація, що після завершення судової тяганини, незважаючи на рішення судів, Київ втратить 4 тисячі гектарів лісу», – підсумував представник УНП.

Читайте також: