ВІННИЧЧИНА. Освячено православний храм Київського патріархату

18 вересня 2011 року члени Проводу Вінницької обласної організації УНП взяли участь в освячені храму Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви Київського Патріархату у селі Северинівка Жмеринського району.

Чин освячення проводив Преосвященніший ОНУФРІЙ, єпископ Вінницький і Брацлавський, якому співслужили благочинний Жмеринського району і настоятель Северинівського храму протоієрей Василь ВАВРИК, священники Жмеринського і Шаргородського районів та семінаристи Київської Православної богословської академії.

Урочиста подія зібрала близько 300 жителів Северинівки. На свято прибули гості з Вінниці, Жмеринського та сусідніх – Тиврівського, Вінницького і Шаргородського районів. Нажаль, представники районної влади урочистості проігнорували.

Заступник голови Вінницької обласної організації і голова Жмеринської районної організації УНП Василь МАРЧУК привітав віруючих з цією радісною й урочистою подією та передав настоятелю храму пожертви від УНП.

Після освячення храму, Божественної Літургії відбулося нагородження головних жертводавців, натхненників і учасників будівництва та святкова трапеза.

Довідково. Xлени Жмеринської районної організації УНП всіляко підтримують Українську церкву і тісно співпрацюють із її священнослужителями. Храм Пресвятої Богородиці у Северинівці — сімнадцятий за рахунком у Жмеринській єпархії УПЦ КП, яка є найбільшою в області.

Вінницька область, Київ

Читайте також: