Валентин ТКАЛИЧ привітав мешканців Луганська із Днем Свободи

22 листопада активісти Луганської УНП взяли участь у засіданні круглого столу з нагоди Дня Свободи. О 18.00 в Українсько-канадському центрі «Відродження» зібралися представники патріотичних партій і громадських організацій, учасники Помаранчевої революції, молодь.

Розпочалися заходи хвилиною мовчання в пам’ять про наших земляків — учасників Помаранчевої революції, котрі не дожили до цього дня.

ДУШУ Й ТІЛО МИ ПОЛОЖИМ ЗА НАШУ СВОБОДУ! – такими словами почав свою промову голова Луганської обласної УНП Валентин ТКАЛИЧ, додаючи: — Для декого — це текст Гімну України, а для тих, хто пішов і підтримав Майдан,— це стан життя».

Також Валентин ТКАЛИЧ привітав зі святом і побажав усім присутнім, особливо молоді, завжди любити и пишатися своєю країною, бути патріотами і відстоювати національні ідеї.

Упродовж вечора присутні згадували осінні дні 2004 року, Майдан, своїх однодумців і той рівень національної свідомості, патріотизму, почуття гордості за свою країну, які ще й досі гріють душу.

Лідер Луганської УНП не міг не сказати і про ухваленням нового Закону про вибори. «Зле,— впевнений голова облорганізації,— що сьогоднішня опозиція підтримала Закон про вибори в редакції «регіоналів», адже саме боротьба проти нього могла бути каталізатором загальної боротьби за Свободу. Тепер КОД (Комітет опору диктатурі) потрібно читати, як Комітет облизування диктатора.

За його словами, Україна зробила ще один крок у зворотньому від Європи напрямку. 366 голосів підтримки – такої одностайності у нашому парламенті не було давно. Дехто з опозиціонерів назвав своє голосування «вимушеним компромісом», а дехто — навіть оголосив перемогу опозиції.

«Цікаво,— запитує партієць,— що змінилося у голові тих опозиціонерів, які спочатку закликали до бойкоту виборів, якщо не випустять Юлію ТИМОШЕНКО та Юрія ЛУЦЕНКА, а тепер проголосували за такий закон?»

Насамкінець ТКАЛИЧ закликав узгодити спільні дії, бо «не можна далі мовчати, сидіти і чекати, поки хтось за нас вирішить нашу долю».

Луганська область

Читайте також: