В УНП вважають, що в Україні штучно обмежують можливості займатися фермерською діяльністю

Наталія Погожева«Норма закону, яка вимагає від бажаючих стати фермерами обов’язкову довідку про досвід роботи у сільському господарстві або про наявність профільної освіти є абсурдною по суті»,— вважає експерт з питань розвитку АПК, кандидат економічних наук, член Центрального Проводу Української народної партії Наталія ПОГОЖЕВА. Вона також стверджує, що «цей механізм грубо порушує права людини».

«Подібні обмеження неможливо пояснити питаннями безпеки сільгосппродукції, оскільки перед продажем її все одно потрібно перевіряти у відповідних службах»,— зауважила ПОГОЖЕВА. Вона не знаходить логічних пояснень цьому механізму і з точки зору визначення «оцінщиків»: «Хто матиме право оцінювати чи має досвід людина у сфері сільського господарства? Як бути з новаторами, які роблять «не так, як всі» і, з точки зору традиційних методів господарювання, «роблять неправильно»? Наприклад, замість хімії сповідують органічне землеробство».

Таким чином, представниця УНП розцінює запропонований механізм виключно, як «спробу створити ще один інструмент контролю за людиною, намагання обмежити право займатися підприємницькою діяльністю».

УНП, Новини з областей

Читайте також: