В міліції кажуть, що рішення про штурм КМДА ухвалять після перемовин з мітингарями

Начальник Київської міліції Валерій Коряк запевнив, що штурму КМДА не буде.

Про це він заявив мітингувальникам у приміщенні Київської міськдержадміністрації.

«Якщо буде якесь питання (до мітингувальників) і ми сюди прийдемо — ми з вами поспілкуємося. Тобто силового захвату не буде, щоб ці люди (мітингарі у КМДА) не постраждали. Зайдемо, поспілкуємося, може будуть якісь вимоги, проведемо переговори, а вже потім будемо діяти»,— зазначив Коряк.

Разом з тим на питання, чи розглядалося  питання про силовий варіант звільнення приміщення КМДА від мітингарів, Коряк зазначив: «Не знаю, хто ці чутки поширює. Але ж було звернення столичної міліції, щоб люди, які захопили приміщення, звільнили його. А про силовий захват нічого не казалося там».

«Тому я тут сказав — ми не плануємо силовий захват. Якщо ми будемо приїжджати з міліцією, поспілкуємося спершу з депутатами, які там (у КМДА) знаходяться, а потім будемо вирішувати, як бути далі»,— додав Коряк.

Раніше у міліції Києва попередили, що готові штурмом відбивати адмінбудівлі, «захоплені» мітингарями — КМДА та Будинок профспілок. 

Як відомо, 1 грудня начальник Київської міліції Валерій Коряк попросив відставку у зв'язку із подіями на Майдані Незалежності у Києві в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року.

Дайджест

Читайте також: