В Дніпропетровську відкрили меморіальний камінь на могилі бійців УНР

22 січня у Дніпропетровську до Дня Соборності України на братній могилі бійців армії УНР, що загинули у боях за незалежність, представники обласної організації Української народної партії та інших патріотичних сил області відкрили пам’ятний камінь. Також пройшов мітинг, присвячений Дню Соборності України та було відправлено панахиду.

Відкрив мітинг Голова Дніпропетровської організації  УНП Анатолій Сокоринський. Він, зокрема, сказав, що на мітинг прийшли представники всіх патріотичних партій, і висловив сподівання, що невдовзі замість багатьох партійних прапорів майорітиме один.

Політик піддав жорсткій критиці політику сучасної влади, яка не виконала жодної зі своїх  передвиборчих обіцянок. Він нагадав, що «нас переконували – досить перестати  критикувати Росію, не чіпати Чорноморський  флот —  і буде дешевий газ». «Проте ніяке плазування перед Москвою не допомогло»,— зауважив Скоринський.

Народовець  висловив припущення, що у російському  вислові «братскій народ» слово  «братскій» походить від дієслова «забрать».

З великим хвилюванням мітингуючі слухали виступ пані Наталії Левченко, який почався зі слів: «Мій дідусь тут лежить». Учасники  прийняли підготовлені УНП резолюцію  та звернення до керівництва національно-демократичних партій.

Довідково. На могилі бійців армії УНР, що загинули у боях за незалежність, Українська народна партія тричі встановлювала хрест і його тричі знищували «невідомі».

Дніпропетровська область

Читайте також: