УНП закликала українців підтримати європейський вибір

20 січня представники Української народної партії, Конгресу українських націоналістів, Народного руху України та інших правих партій і рухів провели у Києві акцію «Соборну Україну – в соборну Європу». В акції, присвяченій Дню Соборності України, взяло участь близько 300 осіб.

 

Учасники пройшли від Софіївської до Європейської площі столиці, символічно переносячи із собою найбільший державний прапор України. Цим вони наголошували на європейському виборі України, який згортається при нинішній владі.

Учасники тримали транспаранти з гаслом «Соборну Україну – в соборну Європу» та державною символікою.

На Європейській площі представники національно-політичних сил провели мітинг. Виступаючи, представники  патріотичних сил, за вступ України до Євросоюзу і проти вступу до Митного союзу, наголосили на порушені прав україномовного населення та згортанні громадянських свобод.

«Закон про мови і розмови про вступ до Митного союзу – це тільки перші кроки цієї влади. Потім країну спробують зробити прислужницею Москви, і тільки народ України є гарантом того, що цього не станеться», –  наголосив під час виступу перший заступник голови УНП, народний депутат І-VI скликань Іван Заєць.

УНП

Читайте також: