УНП: «Возвеличення українофоба ЩЕРБИЦЬКОГО викриває антиукраїнську сутність влади»

«Дуже символічно, що голова Дніпропетровської обласної адміністрації О.ВІЛКУЛ одразу після Дня Перемоги особисто поїде відкривати пам'ятник В. ЩЕРБИЦЬКОМУ — діячеві, який фактично ухилився від фронту, який ненавидів усе українське та вчинив самогубство, бо не міг перенести проголошення незалежності України»,— так член проводу Дніпропетровської організації Української народної партії Костянтин КОГТЯНЦ, історик за фахом, прокоментував повідомлення Дніпропетровської облдержадміністрації про наміри О.ВІЛКУЛА відкрити у Верхньодніпровську комплексну експозицію, присвячену ЩЕРБИЦЬКОМУ.

КОГТЯНЦ звертає увагу на відверту фальсифікацію історії у повідомленні прес-служби ОДА: там стверджувалося, що ЩЕРБИЦЬКИЙ воював на Закавказькому фронті.

«ЩЕРБИЦЬКОГО там не було,— говорить історик.— Він усю війну прослужив комсоргом районної комендатури у Вірменії. З таких посад порядні люди втікали на фронт, тим більше, що його можна вважати кадровим військовим, адже він у 1941 році закінчив Академію хімічного захисту».

Представник УНП нагадав про наукову працю Голови Верховної Ради Володимира ЛИТВИНА, в якій стверджується, що перебування майбутнього партійного боса в тилу — не випадковість, а  партійна політика: таких відданих комуністів, як ЩЕРБИЦЬКИЙ, берегли від фронту.

«Воювати мали прості люди, такі, а комуністи були потрібні в тилу. Ось вам ціна словам нинішніх регіоналів, які начебто пишаються Перемогою: для них герой — це той, хто воював у тилу язиком»,— підкреслив політик.

«ЩЕРБИЦЬКИЙ був також організатором найбільшої політичної провокації за всю історію України,— зауважує КОГТЯНЦ.— У 1988 році, коли Українська греко-католицька церква вже фактично діяла напівлегально, за його розпорядженням сотні греко-католицьких храмів були передані Московському патріархатові, наслідком чого стали криваві сутички та загибель більш як 150 людей».

Возвеличення цього радянського діяча — лютого ненависника української мови та культури, ката української інтелігенції, організатора Чорнобильської катастрофи, на думку К. КОГТЯНЦА, викриває антиукраїнську сутність сучасної влади.

УНП

Читайте також: