УНП вимагає зупинити забудову Пейзажної алеї

«Відкликати свої претензії щодо забудови Пейзажної алеї»,— вимагає від МЗС Українська Народна Партія. Водночас УНП вимагає від Президента України «виконати свою минулорічну обіцянку і нарешті скасувати всі дозволи на забудову у місцях розташування парків та дитячих майданчиків». Відповідну Заяву щойно прийняли на Правлінні УНП.

«Пейзажна алея знаходиться у безпосередній близькості до «буферної зони» заповідника «Софія Київська», де ЮНЕСКО не рекомендує зводити будь-які капітальні споруди»,— нагадує УНП і застерігає, що «будівництво може спровокувати виключення української святині з переліку об’єктів культурної спадщини».

Окрім того, наголошується в Заяві, «спроби забудувати цю територію завдають непоправної шкоди міжнародному іміджу України, тим більше, що ініціатором порушення міжнародних домовленостей виступає структура, котра мала б усіма силами захищати інтереси і репутацію української держави».

З огляду на все це УНП обурена рішенням Вищого адміністративного суду, який сьогодні  фактично розв’язав руки забудовникам. УНП вимагає «раз і назавжди припинити маніпуляції з українським законодавством заради варварських забудов».

УНП

Читайте також: