УНП вимагає заборонити «Кабінет Руского міра» в Херсоні

Українська народна партія вимагає заборонити відкриття «Кабінету Руского міра» у Херсоні, бо вважає, що він стане справжнім центром антиукраїнської пропаганди. З цією заявою виступив голова Херсонської обласної організації Тарас ДІДУХ.

«Відкриття таких «кабінетів» відбуватиметься під прикриттям ініціативи місцевої адміністрації, як центр «православного розвитку», – розказав політик. Як приклад він навів першу ініціативу «Кабінету Руского міра» в Херсоні пропозицію відзначити День міста як центру російської культури». «Вони хочуть віддати почесті Катерині ІІ, Потьомкіну, щоб навіть не було згадок про Україну, українське козацтво, українську культуру та мову», – підкреслив голова обласної УНП.

В обласній УНП впевнені, що «основна мета офіційних представництв Російської православної церкви – «Кабінетів Руского міра» в Україні – перетворення українських міст на малоросійські губернські міста з панівним положенням російської церкви, культури та мови».

«Новий пропагандистський проект РПЦ та російських спецслужб під назвою «Кабінети Руского міра» несе загрозу державній безпеці України та має стати об’єктом уваги українських спецслужб. А останні зобов’язані убезпечити населення українських міст від російського політичної та релігійної пропаганди», – підсумував ДІДУХ.

Херсонська область, УНП

Читайте також: