УНП вимагає відставки суддів КС за антиконституційне рішення

«Наругою над Конституцією України» назвав народний депутат України, перший заступник голови Української народної партії Іван ЗАЄЦЬ сьогоднішнє рішення Конституційного Суду щодо дозволу використовувати в судах регіональні мови та мови національних меншин нарівні з державною. Він вважає, що за таке антиконституційне рішення судді КС мають піти у відставку.

«Судді грубо порушили статтю 10 Конституції України про державний статус української мови та її використання у всіх сферах суспільного життя, в тому числі й у судах»,— стверджує ЗАЄЦЬ. Тож, за його словами, «згідно зі статтею 23 Закону про Конституційний суд і Регламенту Конституційного Суду необхідно розглянути питання про відставку суддів Конституційного Суду за порушення присяги».

Політик також наголосив, що «виконання цього рішення неможливо навіть через суто технічні причини». «Як, наприклад, оскаржувати чи виконувати рішення, якщо воно викладене мовою, незрозумілою суддям вищої інстанції або судовому виконавцю, хто і на яких підставах буде здійснювати офіційний переклад законодавства для здійснення судочинства? Важко собі уявити, як буде розглядатися апеляція до Києва із Береговського суду Закарпатської області угорською мовою»,— зауважив перший заступник голови УНП.

УНП

Читайте також: