УНП вимагає від СБУ розслідувати заяви ДЖЕМІЛЬВА про діяльність російських спецслужб у Криму

Кримська організація Української народної партії вимагає від Служби безпеки України провести офіційне розслідування заяви лідера Меджлісу кримських татар Мустафи ДЖЕМІЛЬОВА про плани спецслужб Росії з дестабілізації ситуації в Криму. З цією заявою виступив голова Кримської організації УНП Олег ФОМУШКІН.

Основна мета російських спецслужб, які за словами ДЖЕМІЛЬОВА, розробили план із дестабілізації ситуації в Криму та обрання проросійськи налаштованого глави Меджлісу, – це відторгнення Криму від України, стверджує ФОМУШКІН.

«Українська народна партія неодноразово заявляла, що в Криму діє розгалужена мережа агентів, які безпосередньо контролюють діяльність більшості російських шовіністичних партій та організацій півострова і роблять усе можливе для розпалювання міжнаціональної та міжрелігійної ворожнечі. Тепер факт засилля в Криму російських шпигунів і провокаторів підтвердив і Меджліс»,— зауважив голова Кримської організації УНП.

Політик упевнений, що «встановлення контролю за Меджлісом – лише частина плану російських спецслужб, адже дестабілізація ситуації в Криму має спричинити загальне вороже ставлення один до одного всіх етносів півострова, в першу чергу – українців, росіян і кримських татар».

«Російський сценарій має завершитися перетворенням перлини України і Європи на порохову діжку, звідки тікатимуть етнічні українці й татари, і таким чином Крим перетвориться на повністю російський регіон»,— говорить представник УНП.

«СБУ зобов’язана відреагувати на практично відкриту ворожу діяльність спецслужб інших держав, спрямовані на відторгнення частини території України, адже це входить у її безпосередні функції. Сьогодні ж Служба безпеки України в Криму обмежується спільними «іграми» з Федеральною службою безпеки Росії із затримання віртуального хулігана, який нібито погрожував першим особам російської держави»,— наголосив Олег ФОМУШКІН.

УНП, Крим

Читайте також: