УНП вимагає у Азарова порахувати, скільки коштуватиме «мовний закон»

Українська народна партія вимагає надати економічно обґрунтований розрахунок, скільки може коштувати впровадження законопроекту Ківалова-Колісніченка, а також змін до закону про дошкільну освіту, що передбачають розширення використання російської мови. Про це заявив народний депутат України, член парламентського комітету з питань бюджету, заступник голови Української народної партії Ярослав ДЖОДЖИК.

«На комітетських слуханнях з мовного проекту представник Міністерства фінансів заявив, що впровадження цих новацій коштуватиме щонайменше 17 млрд. грн. Проте у письмовій відповіді на мій депутатський запит у міністерстві не змогли назвати конкретної суми. Це наштовхує на думку про можливі набагато вищі витрати», – сказав ДЖОДЖИК.

Політик підкреслив, що «за висновками незалежних експертів витрати із впровадженням цього закону можуть сягнути 50 млрд грн». «Крім першочергових витрат бюджет також недотримуватиме 1 млрд грн через втрату ринків реклами, кіно дубляжу», – розказав політик.

«УНП вимагає в уряду пояснити, де він знайде від 20 до 50 млрд грн на впровадження мови», – наголосив ДЖОДЖИК, додавши, що «у них немає коштів на соціальні виплати гарантовані законом, а вони хочуть розв’язати громадянську війну коштом кожного громадянина України». «За це потрібно нести відповідальність», – підсумував представник УНП.

УНП, Новини з областей

Читайте також: