УНП вимагає притягнути до відповідальності «донецький дах» партії «Російський блок»

«Притягнути до відповідальності за злочинну бездіяльність чиновників Донецької міської ради та керівників міського управління внутрішніх справ, які видали дозвіл на проведення в Донецьку чергової антиукраїнської акції партії «Російський блок»,— вимагає Українська Народна Партія. Приводом для цього став мітинг та марш донецького відділення партії «Російський блок», присвячені створенню Донецько-Криворізької республіки.

Член правління УНП Володимир СТУПАК нагадує: «Антиукраїнська діяльність «донецьких російськоблоківців» ведеться вже як мінімум рік: вони намагалися зірвати святкування Дня Соборності, вшанування Героїв Крут. А гасла про необхідність відторгнення від України частини її території взагалі вписані в їх програмні документи». Попри те, що «їхні дії, заяви та гасла відповідно до статті 110 Кримінального кодексу тягнуть на ув’язнення до трьох років, донецькі чиновники та правоохоронці роблять вигляд ніби нічого не відбувається». Представник УНП також підкреслює: «Це можна трактувати як співучасть у злочині та сприяння антидержавній діяльності».

З огляду на все, УНП в черговий раз закликає Службу безпеки України відкрити справу за фактом антиукраїнської діяльності «Російського блоку», а Міністерство юстиції негайно порушити питання про зняття з реєстрації та заборону діяльності цієї політичної сили в Україні»,— підсумував Володимир СТУПАК.

УНП, Новини з областей, Донецька область

Читайте також: