УНП вимагає повної виплати боргів ЧФ РФ з урахуванням багаторічної пені

Кримська організація Української народної партії закликає правоохоронні органи та органи прокуратури в силовому порядку стягнути з Чорноморського флоту Російської Федерації всі його борги перед українським бюджетом, Пенсійним фондом та громадянами України з урахуванням багаторічної пені. З цією заявою виступив голова Кримської організації УНП Олег ФОМУШКІН.

За його словами, російський флот сплатив лише частину заборгованості перед Пенсійним фондом України, що складає невелику частину загального боргу перед державою Україна. Так політик прокоментував повідомлення прес-служби Прокуратури Севастополя, що Будівельне управління Чорноморського флоту РФ відшкодувало заборгованість перед Пенсійним фондом України у розмірі 5 мільйонів 600 тисяч гривень.

«Будівельне управління ЧФ РФ та ВАТ «Лазарівське адміралтейство», що також має російську юрисдикцію і перебуває у процедурі банкрутства, заборгували Пенсійному фонду України в місті Севастополі більше 12 млн грн, а борг флоту перед містом складає понад 20 млн грн, досі не погашені всі борги із зарплати перед севастопольцями-громадянами України», – підкреслив голова Кримської УНП.

Він переконаний, що «таке погашення боргів перед Пенсійним фондом України – лише політична піар-акція Чорноморського флоту, що має на меті відвернути увагу від справжніх махінацій російського флоту в Севастополі». «Нещодавно Севастопольська влада надала дозвіл на нібито будівництво житла для російських військовослужбовців — 1265 квартир, які будуть побудовані протягом двох років у бухті Козача, а, насправді більшість з них буде продана за комерційною ціною», – зауважив політик.

«Чорноморський флот РФ діє в Севастополі як проста комерційна структура, яка заробляючи мільйони, намагається приховувати доходи та не платити податки. Російський флот базується на території України на правах оренди, і як будь-яка юридична особа, що орендує приміщення або територію, зобов'язана платити всі відрахування до центрального й місцевого бюджетів і до Пенсійного фонду», – наголосив ФОМУШКІН.

На переконання політика, «якщо Москва не розрахується зі всіма боргами флоту перед Україною, правоохоронні органи України мають право конфіскувати майно Чорноморського флоту Російської Федерації».

УНП

Читайте також: