УНП вимагає порушити проти «Укрзалізниці» кримінальну справу за «золоті мобілки»

Українська народна партія вимагає відкрити кримінальну справу за фактом купівлі держпідприємтвом «Укрзалізниця» 112 дорогих позолочених мобільних телефона за 328 тисяч гривень для керівництва «Укрзалізниці». З цією заявою виступив заступник голови УНП Володимир ШОВКОШИТНИЙ.

Він переконаний, що «керівництво «Укрзалізниці» порушило прямий наказ Прем’єр-міністра України, який запровадив режим жорсткої економії для всіх органів державної влади та державних підприємств, встановивши заборону на купівлю предметів розкоші». «Золоті телефони» як ніщо підпадає під термін предмети розкоші», – наголосив політик.

«Після оприлюднення цих фактів, керівництво Кабінету Міністрів має відправити у відставку генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця») Володимира КОЗАКА, який підписував тендерну документацію», – переконаний представник УНП.

За його словами, «золоті» мобілки купуються в той час, коли «Укрзалізниця», незважаючи на статус монополіста та пожвавлення економічної активності, стає все менш прибутковою, навіть у порівнянні з кризовими 2008–2010 роками». «При цьому, абсолютна більшість пасажирських вагонів застаріла: окрім деяких центральних поїздів, 90% українського пасажирського транспорту – це застарілі вагони радянського зразка», – підкреслив заступник голови УНП.

«Зважаючи на кримінальні справи за зловживання державними коштами проти представників попередньої влади, Генеральна прокуратура просто зобов’язана довести до суду справу про «золоті мобілки», а Володимир КОЗАК повинен відповісти за зловживання службовим становищем та невиконання прямого наказу Прем’єр-міністра України», – підсумував Володимир ШОВКОШИТНИЙ.

УНП

Читайте також: