УНП вимагає комплексної фінансової перевірки Міносвіти

Українська народна партія звертається до Рахункової палати та Фінансової інспекції України з вимогою перевірити Міністерство освіти і науки, молоді та спорту на предмет нецільового використання бюджетних коштів. З цією заявою виступив голова Чернігівської обласної організації, член Правління УНП Володимир СТУПАК.

За його словами, Міносвіти «завдало державі шкоди на декілька мільйонів гривень на спекуляціях із підручниками для загальноосвітніх шкіл». Так політик прокоментував інформацію газети «Дзеркало тижня» про те, що міністерство у 2010–2011 роках поставило не замовлені загальноосвітніми установами підручники і не поставило замовлені.

«Реалізується шахрайська схема, коли міністерство лобіює навчальні посібники, що не користуються довірою у вчителів,— зокрема, як із скандальним друком підручників ТАБАЧНИКА-ХОРОШКОВСЬКОЇ по 497–647 гривень за екземпляр. При цьому, по-перше, на їх друк виділяються сотні тисяч гривень, по-друге, вони фактично не використовуються, заповнюючи склади шкільних бібліотек, по-третє, учні позбавленні книг для нормального навчального процесу»,— підкреслив член Правління УНП.

«Тобто міністерство не лише займається фінансовими махінаціями, а й сприяє деградації вітчизняної початкової та середньої освіти. Навіть у часи СРСР чиновники враховували думку педагогічних колективів та надсилали в регіони виключно замовлені вчителями підручники»,— зауважив політик.

«Справа підручників» — аполітична, адже на невідповідність отриманої літератури замовленню скаржаться педагоги з різних регіонів, і це вкотре доводить непрофесіоналізм та фінансову нечистоплотність вищого керівництва Міністерства освіти»,— підсумував Володимир СТУПАК.

УНП

Читайте також: