УНП вимагає для СИМОНЕНКА 3 роки тюрми

Українська народна партія звертається до Генеральної прокуратури з вимогою відкрити кримінальну справу проти лідера Комуністичної партії за статтею 338 Кримінального кодексу України – публічна наруга над державними символами. З цією заявою виступив народний депутат, співавтор законопроекту «Про заборону комуністичної ідеології та ліквідацію символів тоталітарного та комуністичного режимів» заступник голови УНП Ярослав ДЖОДЖИК.

 

Так політик прокоментував заяву лідера КПУ Петра СИМОНЕНКА, що Комуністична партія  пропонує на всенародному референдумі обговорити державний герб і гімн України. За словами ДЖОДЖИКА, державні символи України захищені законодавством, а будь-які посягання на їх державний статус прирівнюються до наруги та караються позбавленням волі на термін до 3 років.

«Лідер КПУ заявляє про двадцятирічні спори щодо прапору, гербу та гімну України, однак такі «спори» відбуваються лише у його «хворій, зазомбованій» уяві, у той час як у всіх регіонах України – від Криму до Чернігова і від Луганська до Ужгорода, люди пишаються власною державною символікою, що нещодавно показав нещодавній Чемпіонат Європи з футболу, коли мільйони українців у всіх регіонах одягалися в синьо-жовті кольори та співали гімн України»,— підкреслив народний депутат.

Він наголосив, що «заяву СИМОНЕНКА треба розцінювати виключно як заклик до вчинення кримінального злочину, а його політичну партію – як структуру, що готує державний переворот з метою ліквідації української державності. «Адже, теперішні нащадки ЛЕНІНА та СТАЛІНА прагнуть повернути в Україну червоні прапори під якими в 1918–1921 роках нищилася українська державність, організовувався «червоний терор» та масштабні голодомори, під якими винищувався цвіт української інтелігенції та селянства»,— вважає заступник голови УНП.

«Таким чином, адекватною політичною реакцією на політику КПУ має бути якнайшвидше ухвалення законопроекту УНП «Про заборону комуністичної ідеології та ліквідацію символів тоталітарного та комуністичного режимів». Класичний комунізм, як і теперішній український «олігархічний комунізм», має бути засуджений і заборонений, а лідер КПУ Петро СИМНЕНКО отримати заслужене покарання за діяльність, спрямовану на повалення української державності»,— підсумував Ярослав ДЖОДЖИК.

УНП, Новини з областей

Читайте також: