УНП: «Провладні ЗМІ переходять від керованої свободи слова до абсолютної цензури»

«Заміна керівництва газети «Сегодня» — початок процесу кадрової чистки основних провладних засобів масової інформації для підготовки інформаційної зброї до парламентських виборів»,— переконаний заступник голови Української народної партії, колишній голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Віталій ШЕВЧЕНКО. Він звертає увагу і  на те, що цей процес охоплює всі ЗМІ, в тому числі й електронні: «Більшість телевізійних каналів зі своїми цензурованими новинами впевнено перетворюються на поширювачів примітивної політичної «заказухи».

«До останнього часу керівники провладних медіа-холдингів проводили політику «керованої свободи слова», щоб залучити якнайбільше прихильників та збільшити власний рейтинг. Тепер же, у передвиборчий час, «керовану свободу слова» замінює абсолютна цензура з використанням інформаційних темників»,— впевнений експерт.

«Тому, кадрові перестановки та фактично публічне запровадження цензури в основних провладних ЗМІ фактично свідчить про мобілізацію всіх інформаційних ресурсів для інформаційної передвиборчої кампанії. Тепер більшість газет, інтернет-порталів, телеканалів та радіостанцій, що належать членам і прибічникам Партії регіонів, будуть перетворюватись в інформаційний рупор «регіоналів» без дотримання елементарних норм свободи слова та журналістської етики»,— підкреслив Віталій ШЕВЧЕНКО.

УНП

Читайте також: