УНП пропонує затвердити «режим жорсткої економії» окремим законом

Українська народна партія пропонує Верховній Раді ухвалити окремий закон про економію бюджетних коштів, передбачених для утримання органів державної влади усіх рівнів. З цією пропозицією виступив народний депутат, заступник голови УНП Ярослав ДЖОДЖИК.

Так політик прокоментував черговий факт порушення «режиму жорсткої економії» Генеральною прокуратурою, яка придбала вісім автомобілів «Toyota Camry» у найрозкішнішій комплектації «premium» за 445 720,50 грн. одиниця, або майже $56 тисяч за курсом Нацбанку.

За словами ДЖОДЖИКА, урядова постанова № 943, що діє від 2008 року і яку Микола АЗАРОВ продовжив до 2014 року, фактично є простою декларацією і більшість державних установ відкрито її ігнорують, оскільки вона не передбачає жодної відповідальності за порушення.

«Таким чином, дискредитується сама ідея жорсткої економії, адже, наприклад, регіональним державним структурам забороняють, під загрозою кримінальної справи, купувати навіть мінімально необхідні для роботи канцелярські товари і чиновники змушені брати гроші з громадян за папір на якому друкують довідки. У той час центральні установи, в тому числі Генеральна прокуратура, сміливо купує автомобілі за сотні тисяч доларів», – підкреслив народний депутат.

В УНП переконані, що «зважаючи на неефективність урядової постанови «Про економію бюджетних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів», Верховна Рада повинна прийняти окремий закон, що забороняє державним органам влади купувати дорогі автомобілі, техніку, меблі та супутні товари».

«Цей закон має передбачати пряму відповідальність керівника державної структури за порушення закону про режим жорсткої економії, незалежно від того чи це секретар селищної ради чи Генеральний прокурор України», – підсумував Ярослав ДЖОДЖИК.

УНП

Читайте також: