УНП пропонує заборонити куріння в громадських місцях

Відзначити сьогоднішній Всесвітній день відмови від куріння якомога швидшим прийняттям законопроекту УНП «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо заборони вживання тютюнових виробів»,— пропонує експерт з економічних питань, член Центрального Проводу Української народної партії Борис КУШНІРУК. «Тим самим Україна виконає гарантоване Конституцією України право громадян на безпечне для життя і здоров'я довкілля та наблизить вітчизняне антитютюнове законодавство до європейських стандартів»,— стверджує він.

«Теперішнє українське законодавство найбільш лояльне до курців серед всіх держав Європи»,— зазначив КУШНІРУК. Водночас він переконаний, що «зменшити кількість курців може лише збільшення покарання за порушення заборони на куріння». Експерт наводить приклад Польщі, де порушення зупинились тільки після введення штрафу у розмірі 180 доларів за куріння у громадських місцях.

Натомість в Україні, за словами представника УНП, «стаття 50 Конституції України, яка  гарантує право всім громадянам на безпечне для життя і здоров'я довкілля, постійно порушується навіть у нібито безпечних місцях через лояльність до курців. «У звичайних кафе у залах для некурящих склад шкідливих речовин у повітрі перевищує норму в 14 разів»,— наголосив він.

Тож КУШНІРУК закликав вже на наступному пленарному тижні розглянути законопроект УНП.

УНП

Читайте також: