УНП: Пам’ятнику Шевченка у Дніпропетровську загрожує знищення?

Дніпропетровська обласна організація Української народної партії занепокоєна можливістю знищення пам’ятника Шевченку на Монастирському острові (який є візитною карткою міста) під виглядом його реконструкції.

Так голова Дніпропетровської УНП Анатолій СОКОРИНСЬКИЙ прокоментував слова Дніпропетровського мера Івана Куліченка, що ремонт пам’ятника не буде завершений до Дня Незалежності, як це планувалося раніше.

“Такі випадки в Дніпропетровську  вже були, в тому числі – і з пам’ятником Тарасу Григоровичу”,— наголосив голова обласної УНП. Він зазначив, що для ремонту обрали дуже оригінальний спосіб: “пам’ятник планують розрізати на частини, кожну з них ремонтувати окремо, а згодом зварити знову”.

Він нагадав, що представники церкви Московського патріархату, яка розташована поруч із пам’ятником, не задоволені тим, що побудована ними поряд з пам’ятником капличка перебуває “в тіні Шевченка”. “Не виключаю, що це можуть бути їх підступи”,  — зазначив СОКОРИНСЬКИЙ.

“Якби тільки гроші не “закінчилися” якраз тоді, коли Кобзаря автогеном розріжуь!”,— підсумував Голова Дніпропетровської УНП.

УНП, Дніпропетровська область

Читайте також: