УНП: «Лише 2 з 10 першокласників отримають 1 вересня буквар»

Українська народна партія вимагає в Міністерства освіти і науки, молоді та спорту відновити друк україномовних букварів для учнів перших класів всіх шкіл України. З цією заявою виступив член Правління УНП Володимир СТУПАК. Так політик прокоментував зупинку випуску букварів Міністерством освіти України.

«З державного бюджету виділені необхідні кошти для забезпечення першокласників букварями, однак профільне міністерство надрукувало українськомовних букварів на 83,4% менше від потреби, при цьому букварів російською мовою надруковано на 65 тисяч примірників більше», – констатував політик.

Проте, за йог словами, «1 вересня букварі отримують лише учні окремих великих міст, де кошти на їх розробку і друк виділено з місцевих бюджетів». «Незважаючи на те, що Генеральна прокуратура виявила і задокументувала ці порушення, кримінальна справа проти керівництва Міністерства освіти і науки, молоді та спорту так і не була порушена», – підкреслив член Правління УНП.

«Таким чином, за побіжними підрахунками лише 2 з 10 першокласників України отримають 1 вересня буквар, до того ж абсолютна більшість таких учнів проживатиме у великих містах і вчитиметься в російськомовних школах», – зазначив СТУПАК.

«Саботаж випуску українських букварів є черговим ударом міністра Дмитра ТАБАЧНИКА по україномовній освіті та сільській освіті», – підсумував представник УНП.

УНП

Читайте також: