У Рівному вимагають не допустити показ скандального фільму «Матч»

Рівненське обласне об’єднання ВУТ „Просвіта” ім. Т. Шевченка та обласний осередок Української Народної Партії звернулися до місцевої влади та керівництва палацу „Україна” та кіноцентру „Ера” з вимогою скасувати прокат російського фільму “Матч” на території міста Рівного та області. Про це повідомляє прес-служба обласної організації УНП.

Просвітяни та партійці вважають, що сюжет фільму грубо перекручує історичні факти та зневажливо показує українців як націю. Зокрема, неправдиво висвітлено життя м. Києва під час німецької окупації, де всі негативні герої розмовляють українською мовою та носять жовто-блакитні пов'язки.

„У сюжеті свідомо перекручені болючі для  народу теми мінування Хрещатика, розстрілів у Бабиному Яру та так званого “матчу смерті”. Показ подібних фільмів є наругою над пам'яттю про тих українців, які воювали у Другій світовій війні”,— стверджується у зверненні. Як стало відомо, фільм „Матч” вже стоїть у розкладі сеансів кіноцентру „Ера” з 27 квітня по 2 травня.

Нагадаємо, вчора 26 квітня близько двадцяти представників патріотичних організацій намагались зірвати сеанс показу російського фільму «Матч» у столичному кінотеатрі «Україна». Як повідомив керівник громадської організації «Відкрите коло» Микола Єременко, молоді активісти увірвались до зали кінотеатру і заблокували демонстрацію фільму. Після цього до кінотеатру прибув спецзагін «Беркуту». У правоохоронців полетіли яйця. У результаті активісти були затримані і доставлені до Печерського РВВС.

Рівненська область

Читайте також: