У Рівному «погуляли» козаки. Фото

Перший фестиваль козацької звитяги пройшов у неділю, 16 жовтня, у Рівному на базі козацького табору «Гайдамаки».

Учасниками фестивалю стали п’ять команд, які представляють козацькі організації регіону. У традиційних козацьких змаганнях вони показали силу та хист. Перемога виборювалася у перекиданні колоди, двобої на колодах, стрільбі з лука, збиванні гарбузів чоботами, влученні ядрами в курячі яйця, перетягуванні каната.

Під кінець змагань визначилися дві команди, які набрали однакову кількість очок – «Гайдамаки», на базі якої проходив фестиваль, та «Рівненська Запорізька січ імені Ніла Хасевича». Для визначення найсильнішої команди вирішено було позмагатися у нетрадиційному для козацтва виді спорту – волейболі. Тут фортуна була на боці команди імені Ніла Хасевича.

Переможці отримали найголовніші нагороди і козацьку торбу з ковбасою.

Усі учасники та гості фестивалю наприкінці скуштували справжнього кулішу. Шанувальники ж народної творчості отримали можливість взяти участь у майстер-класі з соломоплетіння, послухати українських народних пісень та байок, подивитися козацькі танці.

Чимало відвідувачів прийшли на дійство з дітьми. У перервах між змаганнями їх учасники вчили малечу стріляти з лука, перетягувати канат. Із неабияким азартом вони кидали й чоботами в гарбузи.

За словами організаторів, проведення фестивалю стало першим кроком в об’єднанні козацьких організацій, які діють на Рівненщині. Крім того, засвідчило можливість проведення в Рівному подібних дійств західноукраїнського масштабу.

Рівненська область

Читайте також: