У Кривому Розі вшанували пам’ять Р. Шухевича

30 червня Криворізька міська організація Української народної партії за підтримки патріотичних сил Кривбасу відзначила 105-річницю від дня народження Героя України Романа Шухевича та 71-шу річницю проголошення Акту незалежності у славетному місті Львові.

Учасники заходу, скандуючи патріотичні гасла, пройшли урочистою ходою від Центрально-Міського ринку до пам’ятника жертвам Голодомору та політичних репресій, поклали квіти та вшанували їх хвилиною мовчання.

Далі учасники заходу рушили до монументу Т.Г Шевченку.

Під час ходи, на колону патріотично налаштованих криворіжців, здійснили напад місцеві антиукраїнські елементи, почавши їх закидати яйцями. Органи міліції та спецпідрозділ «Беркут», які мали забезпечити правопорядок, ніяк не відреагували, і лише коли декілька учасників заходу в цілях самозахисту кинулися в погоню за провокаторами, декілька міліціонерів здійняли галас і теж побігли за ними.

Після цього ініціатори заходу, вирішили продовжити урочистий марш і, як планувалось, попрямували до пам’ятника Т. Г. Шевченку.

Але і тут українців Кривбасу чекав сюрприз: місцева влада просто через дорогу організувала симфонічний концерт, присвячений невідомо якій даті, внаслідок цього учасники мітингу ледь чули виступаючих.

На початку мітингу, учасники заходу виконали гімн ОУН та зачитали привітальний лист від сина Романа Шухевича – Юрія, який він надіслав напередодні зі Львова. Також під час заходу було ліквідовано окупаційну символіку, а саме прапор Партії регіонів – його розірвали та витерли ноги.

Коментуючи подію голова Криворізької УНП Рінат КОВБАСЮК зазначив, що українофоби при першому ж опорі накивали п’ятами, причому так швидко, що наздогнати їх не вдалося та наголосив: «Незважаючи на організовану протидію місцевої влади та криворізьких українофобів,українці Кривбасу захистили честь героїв, і вчергове підтвердили, що на своїй землі вони не будуть питати в україноненавесників кого і коли їм шанувати».

Читайте також: