У Дніпропетровську вшанували пам’ять героїв Крут

У Дніпропетровську 29 січня була проведена хода на честь героїв Крут. Об’єднана колона національно-демократичних сил пройшла проспектом К. Маркса від Жовтневої до пам’ятника Т. Г. Шевченку, скандуючи «Крути!Крути! Герої не забуті!»,  «Слава Україні!» «Зека геть!».

Виступаючи  на мітингу, який завершив ходу, голова Дніпропетровської організації Української Народної партії А. Сокоринський привітав молодь, який «жити і будувати прекрасну Українську  державу».

Він підкреслив, що в цей день ми вшановуймо  пам’ять не лише трьохсот юнаків, а всіх, хто боровся за українську справу, починаючи з бійців УНР та закінчуючи шестидесятниками.

Політик  підкреслив, що, «ми не можемо мовчати, коли влада руками так званих судів» позбавила звань Героїв Бандеру і Шухевича, «які все одно залишилися героями в наших серцях». Народовець  заявив, що перед нами стоїть  найважливіше завдання – здобути  українську владу, навівши численні  приклади українофобства з боку  представників як центральної,  так і місцевої влади. Голова обласної УНП закликав до єдності національно-демократичних сил.

Дніпропетровська область

Читайте також: