У Чернігові вшанували пам’ять жертв Голодоморів та доброчинців, які рятували людей від голоду

24 листопада 2012 року у Чернігові біля П’ятницької церкви проведено меморіальний захід вшанування пам’яті жертв голодоморів і, головне, Голодомору-геноциду 1932–1933 років.

Голова Чернігівської обласної організації Української народної партії, народний депутат України четвертого скликання Володимир Ступак, який очолив делегацію партійних активістів, відзначив, що 2012 рік – рік не тільки вшанування жертв Голодомору-геноциду 1932–1933 років, а також присвячений доброчинцям – тим людям, які в непростий час чинили добро, рятуючи від голоду співвітчизників у 1932–1933 роках. У його рідному селі Криски Коропського району науковці встановили прізвища трьох жертв комуністичного Голодомору – дітей і підлітків Івана Безкоровайного (13 років), Тетяни Горох (5 років) і Софії Сердюк (15 років).

Він поінформував, що Українська народна партія взяла участь у роботі Громадського оргкомітету зі вшанування пам’яті жертв Голодомору та меморіальних заходах у Києві та всій Україні.

Вшанування жертв розпочалося з проведення мітингу-реквієму, на якому виступили заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Віктор Геращенко, начальник управління культури Чернігівської міської ради Олег Васюта та науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко.

Заупокійну літію за всіма померлими від голодоморів відправив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Української православної церкви Київського патріархату Євстратій.

Присутні вшанували жертв комуністичних голодоморів хвилиною мовчання та поставили у символічне коло пам’яті лампадки та свічки.

Новини з областей, Чернігівська область

Читайте також: