У Чернігові вшанували гетьмана України Івана Мазепу

20 березня 2012 року у Чернігові громадськість спільно з Національним архітектурно-історичним заповідником «Чернігів стародавній» відзначили 380-у річницю від дня народження гетьмана України Івана Мазепи.

Чернігівська обласна організація Української народної партії взяла участь у вшануванні видатного українського державника та покладанні квітів до пам’ятника славетному гетьману Мазепі на древньому чернігівському Валу.

Відправив молебень за упокій душі славетного сина українського народу І. Мазепи отець Євген Орда, священик Української православної церкви Київського Патріархату.

У Борисоглібському соборі на Валу відбувся урочистий культурно-мистецький захід за участю Академічного камерного хору ім. Д. Бортнянського. На нього були запрошені представники туристичних фірм та засобів масової інформації, котрі найбільш плідно співпрацювали з Національним заповідником «Чернігів стародавній».

Як відомо, 20 березня – день народження гетьмана України Івана Степановича Мазепи. В Чернігові про його покровительство та благодійництво нам нагадують величний Свято-Троїцький кафедральний собор, барокова споруда Колегіуму, а в Борисоглібському соборі – вишукана срібна іконостасна царська брама. Ці перлини духовної спадщини – продовження традиції, започаткованої давньоруськими князями, підхоплена гетьманом Іваном Мазепою.

Чернігівська область

Читайте також: