У Чернігові відзначили День Українського козацтва, УПА та засудили наступ на демократію

14 жовтня в Чернігові біля Катерининської церкви та пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України» патріотичні організації відзначили День Українського козацтва та створення Української повстанської армії. Організували захід обласні організації Української народної партії та ВУТ «Просвіта».

Захід розпочався урочистим молебнем за Україну, Українське козацтво та Українську повстанську армію, який провів секретар єпархіального управління Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Роман КІНИК.

На мітингу виступили ряд громадських і політичних діячів Чернігівщини. Поетеса і громадська діячка Надія ГАЛКОВСЬКА розповіла про рейдерську атаку в Чернігові з виселення обласної «Просвіти» з будинку по вулиці Воровського, 10 і закликала всіх учасників заходу підтримати звернення до керівництва області. Колишня чернігівка, яка зараз мешкає в США, Тетяна БАС подарувала Кафедральному собору Святої Великомучениці Катерини вінчальні вінця. Козаки провели традиційне для свята Покрови посвячення у козацтво та почастували козацьким кулішем.

Після цього біля обласної державної адміністрації відбувся мітинг-пікет проти політичних репресій, організований Чернігівським комітетом опору диктатурі. Від імені УНП на ньому виступив голова Чернігівської обласної організації УНП Володимир СТУПАК, який закликав до «консолідації всіх здорових сил українського суспільства в боротьбі проти політичних репресій, зубожіння та інших передвісників антинародної диктатури».

СТУПАК підкреслив, що «УНП, як і всі демократичні партії, засудила вирок ТИМОШЕНКО: це наступ на демократію, підрив авторитету України у світі, який зачиняє для нас двері в Європу».

Новини з областей, Чернігівська область

Читайте також: