ТКАЛИЧ: «Замість аграріїв влада підтримує спекулянтів і аферистів»

«Замість того, щоб підтримати вітчизняних аграріїв, влада захищає інтереси спекулянтів і аферистів»,— у цьому голова Луганської обласної організації Української народної партії Валентин ТКАЛИЧ вбачає першопричини стрімкого зростання цін на продукти харчування, викликаного передусім відсутністю конкуренції на цьому ринку, в тому числі через засилля імпорту.

«Представники обласної влади на прес-конференціях спокійно заявляють, що «свого» м'яса в регіоні виробляється лише половина від потреби, а молока – третина. Проте існуючі програми підтримки сільгоспвиробників є швидше декларативними й помітно не впливають на ситуацію», - каже ТКАЛИЧ.

За словами політика, в області практично нічого не зроблено для розвитку реальної кооперації, зокрема – для стимулювання виробництва молока, м'яса й овочів, переробки сільгосппродукції, обслуговуючих виробництв у селах. «А все це – тисячі додаткових робочих місць і податкові надходження до бюджетів»,— підкреслив ТКАЛИЧ.

«Це лише короткий перелік нагальних питань, які слід негайно внести до порядку денного найближчої сесії обласної ради. В іншому випадку, вже найближчим часом місто може зіткнутися з жорстким дефіцитом і непомірною дорожнечею продовольства, а село – з вимушеною міграцією й масовою убогістю»,— резюмував лідер луганської УНП.

Новини з областей

Читайте також: