ТЕРНОПІЛЬ. УНП привітала політв'язня Ігоря Олещука з виходом нової книги

Заступник голови Тернопільської обласної організації УНП, заступник голови Тернопільської обласної ради Олег БОБЕРСЬКИЙ взяв участь у презентації другої книги політв'язня сталінських таборів Ігоря Олещука «Шлях до прозріння». У цій книзі вміщені дослідження біографій діячів Української повстанської армії, репортажі Ігоря Олещука з поїздок у складі Товариства політв'язнів і репресованих на посвячення могил, перепоховання вояків УПА, з наукових конференцій, присвячених визвольній боротьбі українців.

«Ігор Олещук  все життя боровся і нині  бореться — уже понад 80! років – за Незалежну Україну. Ця книга, власне, є свідченням його величезної просвітницької роботи. У ній є його наукові статті, наукові праці, які розповідають про невідомі сторінки історії, а тепер, завдяки йому, -  вже відомі. Багато сторінок історії Тернопільщини, України відкриті саме завдяки дослідницькій праці пана Ігоря»,— сказав на презентації книги представник УНП Олег БОБЕРСЬКИЙ.

Заступник голови Тернопільської облради Олег БОБЕРСЬКИЙ вважає радянського політв'язня, а нині старшого наукового працівника Тернопільського історико-меморіального музею політичних в’язнів Ігоря Олещука зразком для молоді: "Недарма презентуючи книжку «Шлях до прозріння» пан Ігор щойно відзначив, що матеріали у ній досить цікаві для того, аби підіймати освітній, культурний, історичний рівень, бо нам треба думати про українську мову, про українську культуру, українську історію і духовність, оскільки без цього ми держави не збудуємо. У цьому — весь Ігор Олещук. Саме задля будівництва сильної і незалежної української держави він живе і працює»,— підсумував представник Української народної партії Олег БОБЕРСЬКИЙ.

УНП, Життя партії, Тернопільська область

Читайте також: