СУМЩИНА. Обласна влада «дала добро» на усунення з посади мера Тростянця – УНП

Обласна влада повністю потурала незаконному усуненню з посад міського голови та секретаря міської ради Тростянця, вважають у Сумській обласній організації Української народної партії.

Коментуючи владний переворот у Тростянці, представники УНП зауважили, що колишній міський голова Юрій БОВА неодноразово закликав обласне керівництво втрутитися вситуацію, аби зупинити свавілля.

«Якби він був представником правлячої партії, то беззаконня в місті не відбулося б,— переконані в УНП.— А так обласне керівництво «дало добро» на розтерзання мера місцевим регіоналам і чиновникам з райдержадміністрації, зовсім не зваживши на численні мітинги жителів Тростянця на підтримку міського голови». Тому він і вимушений шукати правди в Генеральній прокуратурі та Верховній Раді.

Довідково. Юрій БОВА виграв вибори з результатом 60%. 27 лютого на сесії Тростянецької міської ради депутати намагалися внести в порядок денний питання щодо припинення його повноважень. Після того, як БОВА відмовився це робити і закрив сесію, його суперники, серед яких домінують регіонали, провели засідання за межами міськради і все ж таки прийняли рішення змінити секретаря міськради та звільнити міського голову. За це проголосували 20 депутатів із 36, у той час як Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначає, що повноваження міського голови можуть бути припинені достроково за рішенням міської ради, прийнятим шляхом таємного голосування не менш як двома третинами голосів депутатів від загального складу ради.

Цьому рішенню сесії передувало звинувачення мера в корупції через володіння корпоративними правами ПП «Меркурій».

УНП, Сумська область

Читайте також: