СТУПАК: «Український конгрес Росії – проект ФСБ по контролю за українською діаспорою»

«Український конгрес Росії – це новий проект ФСБ по контролю за діяльністю української діаспори»,— переконаний член Правління Української народної партії Володимир СТУПАК. На його думку, «головною місією цього органу буде виявлення «інакомислія» та запобігання критиці етнонацінальної політики Москви в регіональних організаціях українців Росії».

«Створюючи Український конгрес Росії, Москва намагається уникнути санкцій Ради Європи, що стали реальністю після примусової ліквідації всіх всеросійських українських організації (Федеральної автономії українців та Об’єднання українців Росії)»,— вважає СТУПАК. «Тепер на папері права українців на власні національно-культурні товариства відновлено»,— зауважив він.

З огляду на це, представник УНП закликає керівництво України «висловити офіційний протест щодо створення Українського конгресу Росії з порушенням російських законів та без урахування думки регіональних організацій українців Росії». Адже, якщо Український конгрес Росії буде визнаний єдиною офіційною всеросійською організацією українців, на її підтримку підуть закладені в державний бюджет українські гроші. Проте, доки цю організацію очолюють деструктивні люди та офіцери ФСБ, ці гроші ніколи не підуть на розвиток української мови і культури в Росії»,— підсумував Володимир СТУПАК.

Читайте також: