ШОВКОШИТНИЙ: «Київську фортецю» може врятувати лише Генпрокуратура

«Київську фортецю» може врятувати  лише суворе покарання  винних у незаконній забудові»,— вважає заступник голови Української народної партії Володимир ШОВКОШИТНИЙ. Інші заходи, зокрема запропонована БРИГИНЦЕМ передача пам’ятки у державну власність, на думку політика, «вандалів не зупинить».

«Територія  музейного комплексу «Київська  фортеця» сьогодні знаходиться під  охороною двох законів: «Про охорону культурної спадщини» та «Про мораторій на зміну цільового призначення земельних ділянок рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах»,— заявляє представник УНП. Тож, він наголошує, що «будівельні роботи на території пам’ятки, зокрема ті, що ведуться в межах проекту реконструкції НСК «Олімпійський», є грубим порушенням українського законодавства і передбачають кримінальну відповідальність».

«УНП  закликає Генеральну Прокуратуру відкрити кримінальну справу за фактом незаконної забудови території історико-архітектурної пам’ятки-музею «Київська фортеця»,— повідомив ШОВКОШИТНИЙ.

Київ

Читайте також: