«Рівнесільмаш» має капітально відремонтувати знищені електромережі Квасилова — Павло Дутко

Проблема, пов’язана з постійними аварійними відключеннями електроенергії у Квасилові, є однією з найболючіших в селищі. «Настав час, коли квасилівчани мають зорганізуватися і примусити керівництво ПАТ «Рівнесільмаш» зробити те, що від них вимагають уже багато років – капітально відремонтувати знищені електромережі селища і забезпечити безперебійне постачання електроенергії в Квасилові»,— вважає голова Квасилівського селищного осередку Української Народної Партії Павло Дутко.

«Те, що сьогодні відбувається в Квасилові, інакше, ніж знущанням над мешканцями селища не назвеш. На власників та керівників «Рівнесільмашу», а також представників місцевої влади не діють жодні аргументи. Зовсім нещодавно втомлені від постійного відключення електроенергії квасилівчани вийшли на пікет під стіни ПАТ «Рівнесільмаш», продемонструвавши свою небайдужість і справжню громадянську позицію. Вони вимагали від іноземних власників підприємства, на балансі якого усе ще продовжує перебувати електрогосподарство селища, відремонтувати електромережі та припинити постійні відключення світла в оселях. Чим же відповіли керівники «Рівнесільмашу»? Вони знову, причому аж три рази поспіль впродовж кількох днів, вимкнули електрику»,— розповідає представник Квасилівського УНП.

За словами Павла Дутка, квасилівчани справедливо обурені таким станом речей. «Постійні відключення електроенергії створюють людям безліч проблем, починаючи від неможливості зайнятися звичними справами у власних оселях і закінчуючи виходом з ладу і нищенням холодильників, комп’ютерів, мікрохвильових печей та інших електроприладів. Хто відшкодує квасилічанам завдану шкоду?»,— запитує політик.

«Незважаючи на незадоволення, яке громада Квасилова постійно висловлює владі селища, а також керівництву ПАТ «Рівнесмільмаш», ми так і не почули жодних заяв, коли ж закінчиться цей безлад і знищені морозами, іншими несприятливими погодними умовами та безгосподарністю власників, електромережі Квасилова будуть врешті-решт відремонтовані. Як можна дізнатися з преси, власники «Рівнесільмашу» обіцяють усе відремонтувати, але коли конкретно – не кажуть. Мовляв, це вартує дуже дорого і відповідних коштів на ремонт сьогодні ми виділити не можемо. Що це означає для квасилівчан? Лише те, що ситуація з електропостачанням не тільки залишатиметься критичною, але надалі погіршуватиметься, адже зношені електромережі селища новішими стануть»,— зазначає Дутко.

Голова Квасилівського селищного осередку УНП переконаний, що вирішити проблему можна лише за допомогою належної організації мешканців Квасилова і їх небайдужості. «Квасилівчани повинні постійно тиснути на керівників та власників «Рівнесільмашу» і змусити їх виконати необхідні ремонтні роботи. Але це стане можливим лише тоді, коли люди не будуть байдужими, а вийдуть захищати свої інтереси. На наступний пікет має прийти не 20 чоловік, як було минулого разу, а кілька сотень, або й навіть тисяч мешканців селища. Лише в такому разі керівництво підприємства і влада Квасилова нарешті почнуть прислухатися до наших вимог. У іншому разі – з нас і далі продовжуватимуть знущатися»,— резюмував Павло Дутко.

Новини з областей, Рівненська область

Читайте також: